Adelsåsens Kalkongård

I över 40 år har det funnits kalkoner på Adelsåsen. Tre generationer är nu verksamma i vårt familjeföretag. Med de erfarenheter vi har fått under dessa år producerar vi kalkoner på ett sätt som ger Dig som konsument den allra bästa kvalité.

Vi har:

Egna avelsdjur och eget kläckeri 
Egen uppfödning 
Eget småskaligt kontrollslakteri 
Egen vidareförädling 

Adelsåsens Kalkongård är ett litet familjeföretag, beläget i Stora Levene ca 8 km från Vara i Västergötland. På gården finns 3000 avelsdjur/år. Produktionen från dessa ger ca 10 000 ägg per vecka.

Äggen tas om hand i vårt kläckeri där de ruvas i 4 veckor sedan är det dags för kläckning! Nykläckta kalkonkycklingar levereras över hela Sverige.


Ca. 10.000 kycklingar föder vi själva upp till stora kalkoner, som vi slaktar och styckar i vårt EU-godkända slakteri. Köttet säljer vi i vår gårdsbutik och till butiker och restauranger i Västsverige.

Titta in i vår butik på gården eller här på hemsidan så får du många tips, samt information och priser på våra produkter.

Har du ansvaret för sortimentet i en butik och känner att du vill prova våra varor så hör gärna av dig så berättar vi vad vi kan erbjuda.