-   Vår historia  -

I över 40 år har det funnits kalkoner på Adelsåsen. Tre generationer är nu verksamma i vårt familjeföretag. Med de erfarenheter vi har fått under dessa år producerar vi kalkoner på ett sätt som ger Dig som konsument den allra bästa kvalité.

Med egna avelsdjur, eget kläckeri, egen uppfödning, ett eget småskaligt kontrollslakteri och egen vidareförädling har vi god koll på hela kedjan. Adelsåsens Kalkongård är ett litet familjeföretag, beläget i Stora Levene ca 8 km från Vara i Västergötland. På gården finns 3000 avelsdjur/år. Produktionen från dessa ger ca 10 000 ägg per vecka.
Äggen tas om hand i vårt kläckeri där de ruvas i 4 veckor sedan är det dags för kläckning! Nykläckta kalkonkycklingar levereras över hela Sverige.

Ca. 10.000 kycklingar föder vi själva upp till stora kalkoner, som vi slaktar och styckar i vårt EU-godkända slakteri. Köttet säljer vi i vår gårdsbutik och till butiker och restauranger i Västsverige. Du kan se vilken återförsäljare som finns närmast dig under fliken Produkt.

Titta in i vår butik på gården eller här på hemsidan så får du många tips, samt information och priser på våra produkter.

Har du ansvaret för sortimentet i en butik, restaurang eller krog och känner att du vill prova våra varor så hör gärna av dig så berättar vi vad vi kan erbjuda.