top of page

-   Vår historia  -

I över 40 år har det funnits kalkoner på Adelsåsen. Tre generationer är nu verksamma i vårt familjeföretag. Med de erfarenheter vi har fått under dessa år producerar vi kalkoner på ett sätt som ger Dig som konsument den allra bästa kvalité.

1602027-pXucc.jpg

Med egna avelsdjur, eget kläckeri, egen uppfödning, ett eget småskaligt kontrollslakteri och egen vidareförädling har vi god koll på hela kedjan. Adelsåsens Kalkongård är ett litet familjeföretag, beläget i Stora Levene ca 8 km från Vara i Västergötland. På gården finns 3000 avelsdjur/år. Produktionen från dessa ger ca 10 000 ägg per vecka.
Äggen tas om hand i vårt kläckeri där de ruvas i 4 veckor sedan är det dags för kläckning! Nykläckta kalkonkycklingar levereras över hela Sverige.

Ca. 10.000 kycklingar föder vi själva upp till stora kalkoner, som vi slaktar och styckar i vårt EU-godkända slakteri. Köttet säljer vi i vår gårdsbutik och till butiker och restauranger i Västsverige. Du kan se vilken återförsäljare som finns närmast dig under fliken Produkt.

Titta in i vår butik på gården eller här på hemsidan så får du många tips, samt information och priser på våra produkter.

Har du ansvaret för sortimentet i en butik, restaurang eller krog och känner att du vill prova våra varor så hör gärna av dig så berättar vi vad vi kan erbjuda.

bottom of page